Conduir un tuk tuk a Sri Lanka

Conduir un tuk tuk a Sri Lanka! La frase ja parla d’aventura, oi? Doncs si, seria l’adjectiu perfecte. AVENTURA I LLIBERTAT.

La primera vegada que vaig escoltar aquesta possibilitat va ser les primeres setmanes en què rumiava viatjar-hi a l’estiu. I sincerament, la idea em va captivar.

Pot haver-hi algo més autèntic i divertit que recórrer l’illa a bord d’un d’aquests?

Si ja un cotxe et dóna independència, aquest petit vehicle de tres rodes ens permetria endinsar-nos als racons menys explorats.

Anem per parts?

Que és un Tuk tuk?

Doncs és el mitjà de transport més típic utilitzat a l’illa i a gran part d’Àsia. Vindria a ser una Vespa amb carrosseria, amb seients darrere i un petit espai a la part posterior on col·locar l’equipatge.

La seva velocitat difícilment supera els 60 km/h i ja dic molt, resulta bastant difícil conduir sempre a aquesta velocitat tenint en compte les condicions de les carreteres i el transit, si algú ho aconsegueix que m’ho faci saber perquè li dedico un brindis al Nadal!

La nostra experiència a bord del Tuikito la descriuria a base de lloances: emocionant, enriquidora, divertida… i encara que també vam tenir els nostres moments de dubtes, com quan ens enganxava una bona tempesta, o les nits en què els autobusos feien ús de poder… Estem segurs que aquest viatge no hauria sigut el mateix sense ell, de veritat, perquè l’illa és genial, la gent és genial, però aquest “rojito” dóna un valor afegit al viatge. Tukito we love you!

IMG_20170822_111409.jpg

Aleshores, que cal saber?

Que he de fer per conduir un tuk tuk?

Amb el teu carnet de conduir hauràs d’anar a la DGT a tramitar el carnet internacional. És senzill, tan sols cal demanar hora Aquí, portar una fotografia de carnet, i pagar la tassa d’uns 10 euros. I llestos, ja tens carnet internacional per un any. Sona fàcil oi? Ho és, però fes-ho amb temps a l’estiu les cues es multipliquen i les hores van molt cotitzades, així que recomano demanar hora un parell de mesos avanç si el teu viatge és com el nostre a l’agost.

Un cop tens el carnet internacional cal enviar una copia a l’empresa amb què hagis contractat el lloguer, en el nostre cas a Alma Tours, junt amb els 30 euros, més o menys, que costa la llicencia.

I amb això ja en tens més que prou per almenys, intentar-ho! Ara ja dependrà de la teva traça al volant i el teu enginy esquivant gossos, vaques, i perquè no? algun elefant!

Què ens va costar el lloguer del tuk tuk?

Vam contactar amb les dues empreses que ofereixen el lloguer a través d’internet, i la nostra decisió es va basar únicament en la diferencia de preu.

Alma Tours va resultar la més econòmica, la més rapida en contestar i la que ens va posar més facilitats.

Una cosa que no podia faltar a el nostre pas per l’illa era fer el trajecte en tren per les Terres Altes, catalogat com un dels trajectes més bonics del món, entre plantacions de te a bord d’uns bagos encara de l’època colonial anglesa. Alma tours ens va oferir un conductor que ens recolliria el vehicle a Nuwara Elia i ens el portaria fins a Ella a un preu més que raonable. Així que no en vam tenir cap dubte, i al final de tot em quedat més que contents amb els seus serveis.

13 dies x 10€ al dia = 130€

Assegurança 50€

Fiança (Te la tornen quan tornes al vehicle)= 100€

Conductor per traslladar-lo de Nuwara Elia a Ella 40€

Benzina x 13 dies 70€ aproximadament

Total: 290€

Un preu més que raonable!

Recomanaríem llogar un tuk tuk?

Aquí us hauria de fer algunes preguntes, de quant temps disposeu? Us atavalen les aglomeracions o la tensió al volant?

A l’arribar a Negombo i començar a conduir en mig d’aquell caos ens va semblar un punt estressant. Sabíem per altres experiències que allò que sentíem era normal, per tant vam continuar endavant amb l’aventura. T’hi has de fer. Tot necessita un temps. Acostumar-se a conduir per l’esquerra, vigilar d’on venen i on van, que si aquest és més gran que tu i tan sols per això té prioritat, que si es creua tot i tothom al teu pas…i a això suma-li el soroll, el clima i la mica de jetlag que portis. Vols estar pendent de tot però no pots. Tranquil! Un avantatge? Condueixen a poc a poc (en general), per tant pots prendre‘t un temps per fert-hi.

Nosaltres vam recórrer l’illa en 15 dies, i depèn de la ruta que vulguis fer corres el risc de passar-te massas horas al volant i escoltant el motor del tuk tuk, i això no mola.

Que si, que dóna molta independència, i que si disposes d’un parell de setmanes i tens clara la ruta serà una experiència genial, però vigila. Si la teva idea és veure el màxim de coses possibles tinc claríssim que recomanaria el lloguer d’un cotxe amb conductor. Et porten a tir fet, van més de pressa, et fan de guia i alhora segur seguríssim que coneixeràs una gent impressionant! I tot això per un preu que no arriba als 60€ per dia.

Conduir de nit per carreteres fosques, mal asfaltades, amb autobusos “suïcides” trepitjant els talons mentre pateixes perquè no es creui cap elefant, és una escena bastant normal, per tant si creus que això no és lo teu, sigues conscient i prudent, de el que es tracta és de gaudir el viatge, no de què es converteixi en un malson. En canvi si et va l’aventura…tírali! Està 100% assegurada.

I aquí us deixo un petit vídeo, ja que diuen que una imatge val més que mil paraules, us expliquem una mica com són les carreteres en aquest increïble país!

Som-hi? Som-hi!

2 comentarios en “Conduir un tuk tuk a Sri Lanka

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s